HAKKIMZDA

 

Firmamız 1969 yılında “geleneksel ev yapımı” tarzı ile turşu üretimine başlamıştır. Yıllar itibariyle bölgemizdeki sebze üretiminin çeşit ve kalite olarak artması ile hem üretim kapasitesini hem de ürün çeşidini artırmış, zamanla makineleşmeye giderek günümüz üretim teknolojisine ulaşmıştır. Firmamız,1997 yılında şirketleşerek IŞIK Turşuculuk ve Gıda Sanayi Ticaret ve Limitet Şirketi olarak tescil edilmiştir. Firmamız, 2003 yılında ZAVRAK markasını tescil ettirmiş ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üretim izni alan bölgemizin ilk ve öncü firması olmuştur.

 

Firmamız:

  • Doğal hammadde kullanarak ve katkısız, yaklaşık 30 turşu çeşidi ile damak tadına uygun üretim yapmaktadır.

  • Sözleşmeli ekim yaptırarak yöremiz sebzelerinin işlenmesini sağlamakta ve yöremiz bölge tarımına ve üreticisine artı değer kazandırmaktadır.

  • Türk mutfağının vazgeçilmezi olan turşu kültürünü yaşatmayı görev edinmiş ve bu doğrultuda her türlü ihtiyaca cevap vermektedir.

  • Özellikle katıldığı ulusal fuar ve festivallerde sadece kendi markasını değil geleneksel yöremiz turşusunu tanıtma misyonunu da üstlenmiştir.

Firmamız, halen geleneksel ev yapımı üretim tarzı ile teknolojiyi birleştirerek Gıda Kodeksinde yer alan hijyen kurallarına uygun, üstün kalitede turşu üretimine devam etmektedir.